Tips om te besparen op uw energierekening

Energie is een schaars goed. Om ervoor te zorgen dat uw portemonnee niet al te zwaar belast wordt, is het belangrijk om slim met uw energieverbruik om te gaan. In dit artikel leest u tips over hoe u op eenvoudige manier kunt besparen op uw energierekening en wat voor effect dit kan hebben op het milieu.

Intro: Wat zijn de gemiddelde kosten van elektriciteit en aardgas in Nederland?

In Nederland kunnen de gemiddelde kosten van elektriciteit en aardgas per maand oplopen tot €150. Dit is afhankelijk van het aantal personen in huishouden, het soort woning, het verbruik en de prijs die u betaalt voor elektriciteit en aardgas. Energiebesparende maatregelen kunnen helpen om uw energierekening te verlagen.

Hoe kunt u besparen op uw energierekening?

Als je wilt besparen op je energierekening, zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Hier zijn enkele tips:

-Zorg ervoor dat je thermostaat niet hoger staat dan nodig is. Een paar graden verschil kan al snel leiden tot hogere energiekosten.

-Probeer zo veel mogelijk gebruik te maken van daglicht in plaats van elektrisch licht. Open blinds of gordijnen om zo natuurlijk licht binnen te laten.

-Kies energy-efficiente apparaten wanneer je nieuwe aanschaft. Hoe hoger het energy label, hoe meer bespaar je in de toekomst.

-Doe regelmatig onderhoud aan apparaten die veel energie verbruiken, zoals de koelkast of wasmachine. Een goede manier om geld te besparen op de lange termijn.

Tips om te besparen op elektriciteit

Besparen op elektriciteit is niet altijd makkelijk, maar er zijn wel een aantal dingen die je kan doen om ervoor te zorgen dat je minder geld uitgeeft aan je energierekening. Hieronder vind je een aantal tips:

-Zorg ervoor dat je thermostaat niet hoger staat dan nodig is. Wanneer je thuis bent, kun je de temperatuur wat lager zetten en ‘s nachts of wanneer je er niet bent kun je de temperatuur verder verlagen. Dit kan al snel een paar euro’s per maand schelen.

-Koop energiezuinige apparaten. Wanneer het tijd is voor een nieuwe wasmachine, koelkast of ander apparaat, kies dan voor een model dat zo weinig mogelijk energie gebruikt. Dit scheelt in de aanschafprijs en ook in het gebruik ervaar je direct het verschil. Energielabel A+++ is het beste wat er is, maar ook label A+ of A gaat

Tips om te besparen op aardgas

1. Gooi geen eten weg! Het kost namelijk energie om voedsel te produc iren, dus door minder voedsel te verspillen, bespaar je op aardgas.

2. Kooksmart! Doe de deksel op de pan als je kookt en gebruik een klein vuur om je etenswaren sneller te koken.

3. Investeer in een goede koelkast en vriezer die niet veel energie verbruiken. Dit is misschien wat duurder in aanschaf, maar uiteindelijk bespaar je dan wel weer op je energierekening.

4. Was je wasgoed op een lage temperatuur en gebruik zo min mogelijk wasmiddel voor het beste resultaat.

5. Ga zuinig om met verwarming! Zet ‘s winters de thermostaat wat lager en draai ‘s zomers de verwarming helemaal uit als je er toch niet bent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *